Digitaal Doorstroom Dossier

Als je je aanmeldt voor een mbo-opleiding, moet je ook een digitaal doorstroomdossier (DDD) invullen. Hiermee geef je aan het mbo informatie over onder meer jezelf, je huidige opleiding en over hoe je je hebt voorbereid op je keuze.
Het DDD is géén aanmeldformulier. Je moet dus het formulier invullen én je ook nog aanmelden bij het mbo.

Als je in mavo-4 zit, heb je op 30 september een mailtje gehad van Intergrip, waarin staat hoe je een account kunt aanmaken voor het doorstroomdossier. Ben je dat mailtje kwijt, typ dan in het zoekvenster van je Nassaumailbox doorstroomdossier of Intergrip  in om het terug te vinden. Onvindbaar? Neem dan contact op met je decaan.

Ga naar https://mijn.intergrip.nl/login en klik op ‘wachtwoord vergeten’.
Klik hier voor meer informatie.

Het formulier bestaat uit een aantal stappen met bij iedere stap een aantal vragen. Bij het beantwoorden van een (verplichte) vraag zal het percentage dat je ziet bij de betreffende stap groter worden. Zodra bij alle stappen 100% staat, kun je rechtsboven klikken op de button ‘Opsturen’. Vervolgens kan de mentor geselecteerd of ingevuld worden en daarna kan het dossier opgestuurd worden.
Je mentor vult dan deel B in. Daarna moeten jij en je ouder nog op de akkoordverklaring klikken. Daarna gaat het DDD automatisch naar het door jou geselecteerde mbo.

Kies voor vmbo, theoretische leerweg.

Kies je profiel. Selecteer de vakken die daarbij horen. Schrijf de vakken die je mist in het opmerkingenveld in de akkoordverklaring.

Waarschijnlijk heb je nog niet alle verplichte vragen beantwoord. Controleer of overal 100% staat. Check ook of je de naam van je mentor hebt geselecteerd.

Verwar het DDD niet met het loopbaandossier.
Het loopbaandossier is verplicht om je voor te bereiden op je studiekeuze. Zie ook de vragen over het loopbaandossier hieronder. Je kunt (de samenvatting van) je loopbaandossier wel toevoegen aan je DDD. Dat kan als je het DDD invult bij “extra” >> loopbaandocument.

Ja, dat moet. Per opleiding en per mbo kunnen de vragen anders zijn.  Maar een deel van jouw antwoorden wordt automatisch overgenomen op het nieuwe DDD. Controleer wel of alles nog klopt.

Ben je het niet eens met wat de mentor in deel B heeft geschreven? Bespreek dat dan met hem/haar.

Voor vragen over welke gegevens worden uitgewisseld, waarom, de beveiliging en bewaartermijn, klik hier.